Kto Czaruje w kuchni?

Wojciech Harapkiewicz

Wojciech

Harapkiewicz

Chef

Kacper Sawoń

Kacper

Sawoń

Sous-chef

Chef

Wojciech Harapkiewicz

  • Szef kuchni restauracji Boreczna
  • Członek Klubu Szefów Kuchni
  • Juror prestiżowych konkursów kulinarnych

Wojciech Harapkiewicz doświadczenie zdobywał we Francji, Włoszech, w Szwajcarii i Niemczech. Przez ponad siedem lat pracował w Hotelu Królewskim w Gdańsku.

Według jego kulinarnej filozofii każde danie powinno mieć motyw przewodni i dopasowane do niego wątki poboczne.

Jego pasją są owoce morza, dlatego w ofercie Borecznej zawsze mamy świeże homary, ostrygi, kalmary, krewetki czy małże.

KACPER SAWOŃ

Sous-chef

Młody kucharz pochodzący z okolic żeglarskiej stolicy Mazur- Giżycka. Jego główną specjalizacją jest kuchnia polska w nowoczesnym wydaniu oraz mocne trunki tworzone z dobrodziejstw natury- sezonowych owoców, ziół, młodych pędów. Mięsa, które pachną wędzarnią przypominają mu dom dziadków, ryby pachnące łajbą pamięcią przywodzą tereny skąd pochodzi. Nowoczesna kuchnia mazurska to jego największa pasja. W swoich daniach zawsze umieszcza akcenty z rodzinnych stron. Ciężkiej pracy oraz spokoju ducha nauczył się w mazurskiej tawernie, która pozwoliła mu tworzyć własne interpretacje tradycyjnych dań polskich.

Kuchnia

Restauracja Boreczna

Restauracja w naszym obiekcie to kuchnia na światowym poziomie - tworzą ją przede wszystkim osoby z wieloletnim doświadczeniem, dla których gotowanie to coś więcej niż czynność. To pasja, której każdego dnia oddają się z wielkim poświęceniem.

Wyjątkowe dania w nieoczywistej odsłonie, które bazują na najwyższej jakości produktach to zdecydowanie nasz mocny punkt. Nie lubimy zamykać się w jasno określonych ramach i zawsze chętnie otwieramy się na wyzwania kulinarne naszych gości.

01
02